Denna webbplats har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

FRI FRAKT INOM SVERIGE

BETALA MED KLARNA

1-2 DAGAR EXPRESS LEVERANS

Augusti månadssten peridot. Peridot kristall örhängen.

Augusti Månadssten

Månadstenen för Augusti är kristallen Peridot! 

Augusti månadssten peridot är en vacker ädelsten som har en fantastisk grön färg. Peridot är känd som "solens sten" och har länge varit populär för både sitt utseende och för de unika egenskaperna.

Peridot har en limegrön nyans, vilket skiljer den från andra gröna ädelstenar. Färgen kan variera något beroende på järnhalten i stenen, men den mest eftertraktade varianten har en klar, intensiv grön färg utan några bruna eller gula toner.

Denna ädelsten har använts i smycken och dekorativa föremål i tusentals år. Det sägs att det är en kärleksfull kristall som står för självförtroende, lycka och hälsa. Den kan hjälpa dig att hitta din inre kraft, få balans och harmoni i livet. En kristall för dig som känner att du vill må bättre, hitta dig själv och få mer glädje in i ditt liv.

Peridot är relativt hård med en Mohs hårdhet på 6,5-7, vilket gör den hållbar för vardagssmycken. Den används ofta i ringar, halsband, örhängen och armband.

Denna månadssten är inte bara vacker, utan har också en intressant historia och betydelse. För dem som är födda i augusti, är peridot en symbol för skydd, framgång och harmoni. Att bära en peridot kan vara ett sätt att hylla sitt födelsedatum och dra nytta av stenens positiva egenskaper.

Så, om du letar efter en speciell gåva till någon som fyller år i augusti, eller om du bara vill ha ett nytt smycke med en fantastisk grön färg, överväg en peridot.

Kolla in våra peridot kristaller här!