Denna webbplats har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

FRI FRAKT INOM SVERIGE

BETALA MED KLARNA

1-2 DAGAR EXPRESS LEVERANS

Kristallen och stenen Pyrit

Kristallen Pyrit

Här kan du läsa om kristallen pyrit!

Pyrit, även känd som "kattguld" och ”narrens guld” på grund av dess likhet med äkta guld. Namnet pyrit kommer från det grekiska ordet "pyr", vilket betyder eld, på grund av dess gnistrande utseende när det utsätts för ljus.

Den vackra gyllene färgen av pyrit har fascinerat människor i århundraden och man använder ofta denna kristallen för att dekorera smycken och konstverk över hela världen. Men pyrit är mer än bara en vacker prydnadsföremål. Många tror att den har kraftfulla energier som kan ge styrka, självförtroende och skydd mot negativitet. Pyrit är också en kristall som kan hjälpa dig attrahera in pengar, lycka och framgång i ditt liv. En riktigt lyckosten som kan hjälpa dig att följa dina drömmar och motivation till att göra det du vill.

För de som är intresserade av dess geologiska betydelse är pyrit också en viktig indikator för järnfyndigheter och har varit en värdefull källa till metalliskt järn genom historien.

Här kan du hitta våra pyrit kristaller.