Denna webbplats har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

FRI FRAKT INOM SVERIGE

BETALA MED KLARNA

1-2 DAGAR EXPRESS LEVERANS

Mars Månadssten Akvamarin Kristallen

Mars Månadssten

Månadssten för Mars är Akvamarin

Namnet Akvamarin härstammar från det latinska ordet "aqua marina" vilket betyder havsvatten. Den karakteristiska färgen sträcker sig från blekt blågrön till djupblå, med nyanser som påminner om de klara vattnen i tropiska paradisöar.

Akvamarin förekommer främst i Brasilien, men den finns också i andra delar av världen så som Afghanistan, Pakistan och delar av Afrika. Akvamarinens naturliga skönhet och elegans har gjort den till en favorit bland juvelerare och smyckes designers över hela världen.

Akvamarin är känd som kristallen för lugn och harmoni. De lugnande energierna sägs ger balans och frid, vilket gör den till en populär sten för meditation och healing. I astrologi betraktas akvamarin som en sten för Vattumannen, och den sägs ha förmågan att stärka intuition och öppna upp för nya möjligheter. Dessutom anses den vara en symbol för lycka och välstånd, vilket gör den till en populär present att ge till nära och kära under mars månad.

Akvamarinens mångsidighet gör den till en idealisk sten för smyckestillverkning. Den används ofta i halsband, ringar, armband och örhängen, och dess skönhet förhöjs ofta av att kombineras med ädelmetaller som silver eller guld. Oavsett om den bärs som smycke eller används för dess energi- och helande egenskaper, fortsätter denna månadssten att fascinera och inspirera människor över hela världen.

Här kan du hitta våra Akvamarin Kristaller.