Denna webbplats har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

FRI FRAKT INOM SVERIGE

BETALA MED KLARNA

1-2 DAGAR EXPRESS LEVERANS

Kristall

Vad är en kristall?

 Visste du att ordet kristall kommer ursprungligen från grekiskan och betyder is. 

Vad är en kristall?
Jag tycker Sonali Saujani, kristallmästare förklarar detta bra. 

“Kristaller består av olika element eller föreningar, som våra kroppar reagerar olika på”. “Kristaller är mineraler som innehåller energi, och eftersom vi människor är uppbyggda av energi kan vi byta energi med kristallen när vi arbetar med den.” - Sonali Saujani, Kristallmästare

Var kommer kristaller ifrån och hur skapas en kristall?
Kristaller bildas djupt ner i jordens inre och det tar ofta mycket lång tid för en kristall att skapas, ibland tusentals eller miljontals år. Flytande magma rör sig inne i jordens kärna och när magman av olika anledningar rör sig upp mot jordens yta svalnar den och olika kristaller kan då bildas beroende på hur snabbt temperaturen sjunker. 

Vart hittar man kristaller?
Kristaller hittas oftast i berg eller flodbankar. Man kan hitta kristaller i Sverige men men även länder så som Brasilien, Uruguay, Mexico, Australien, Marocko, Madagaskar. 

Vad är skillnaden på ädelstenar och halvädelstenar?
Skillnaden på ädelsten och halvädelsten är endast en värdering på mineralets skönhet, hållbarhet och sällsynthet. En ädelsten är en kristall som ofta är slipad och polerad, svåråtkomlig och används i tex smycken. Några kristaller som ingår i denna kategorin är Diamant, Rubin, Safir och Smaragd.